Bouwen met passie én met bouwsoftware


Wie denkt dat bouwsoftware alleen geschikt en noodzakelijk is voor grote bedrijven, zal ontdekken dat automatiseren ook veel tijd bespaart binnen een klein- tot middenbedrijf. Hierdoor ontstaat ruimte voor andere belangrijke zaken binnen het bedrijf. Mayert Kistemaker, eigenaar van Kistemaker Bouw, weet dit als geen ander. Met zijn jarenlange ervaring in het grootbedrijf, weet hij wat voor meerwaarde bouwsoftware oplevert voor zijn bouwbedrijf met 8 man personeel. Niet alleen meer omzet, maar ook zijn waardevolle tijd.

Een specialist in Amsterdam

Kistemaker Bouw is een familiebedrijf, overgedragen van vader op zoon. Ze zijn gespecialiseerd in het onderkelderen (het voorzien van een fundering en/of kelder) van oude Amsterdamse panden, dit doen ze in bekende stadsdelen zoals centrum, zuid en west. Mayert laat een klassiek Amsterdams pand zien. Door de kelder te verdiepen wordt een volledig nieuwe verdieping toegevoegd aan het huis. “Dit is populair in Amsterdam door gebrek aan ruimte”, aldus Mayert. Op deze manier valt toch uit te breiden en vierkante meters te winnen.

Mijn vader deed op zaterdag altijd de administratie, dat hoeft nu niet meer.
Er komen steeds meer procedures vanuit o.a. de overheid. Hierdoor neemt de planning en het aansturen meer tijd in beslag.

Máár het is ook een zeer specialistische klus die niet zomaar door iedereen kan worden uitgevoerd. "Bij zo’n klus als deze is het belangrijk dat je goed naar de details kijkt om problemen op de lange termijn te voorkomen. Je werkt laag, hebt altijd een strijd met water en moet dus weten hoe je hiermee omgaat tijdens werkzaamheden. Daarom vind ik het belangrijk om eigen mensen in dienst te hebben. Die zijn meer betrokken bij een project en hebben minder aansturing nodig dan een onderaannemer". Ondernemen en bouwen zit dus in zijn bloed, maar hij ziet ook dat de manier van bouwen verandert. "Er komen steeds meer procedures vanuit o.a. de overheid. Hierdoor neemt de planning en het aansturen meer tijd in beslag".

Geef jezelf eens een uurloon en reken dan eens uit wat dit kost tegenover de investering in een softwarepakket die deze uren bespaart op de lange termijn.

Efficiënter werken is ook belangrijk in een klein bedrijf

Calculeren deed zijn vader al sinds de jaren ‘90 met de software van Kraan. Mayert zag al snel dat er meer in zat. Geautomatiseerde processen in het grootbedrijf, kunnen hier ook goed worden toegepast. En dat levert al snel tijdwinst op: "Mijn vader deed op zaterdag de administratie, dat hoeft nu niet meer". Er is altijd veel te regelen, dus als je dan ook op kantoor hele trage werkprocessen hebt, geeft dit veel meer belasting dan wanneer de basis goed is ingericht. Hierdoor heb je meer omzet in minder tijd. Mayert: "Geef jezelf eens een uurloon en reken dan eens uit wat dit kost tegenover de investering in een softwarepakket die deze uren bespaart op de lange termijn".

In de stabiele software van Kraan gaat veel automatisch, doordat je het onder begeleiding van Kraan van te voren goed inricht. "De investering haal je er zo uit. Een goed voorbeeld hiervan: Bij mijn vorige werkgever was ik een dag bezig om een werkbegroting te maken, doordat systemen niet op elkaar aansloten. Nu doe ik dit met KRAAN binnen een half uur. En als ik er even niet uit kom, is er een ijzersterke supportafdeling die mij direct helpt, zonder dat ik eerst een ticket hoef aan te maken. Dit kan het verschil maken tussen het wel of niet halen van de deadline van een aanbesteding".

Geef jezelf eens een uurloon en reken dan eens uit wat dit kost tegenover de investering in een softwarepakket die deze uren bespaart op de lange termijn.

Voorbereid zijn voor een snelle groei

Mayert weet altijd de laatste stand van zaken. Hij monitort waarop wordt verdiend en waar kostenworden overschreden. Aan het einde van een project heeft hij inzicht in waar de kosten naar toe zijn gegaan én precies waarop is verdiend. Naast monitoren is het ook belangrijk snel te kunnen schakelen in de voorbereiding: "Bij het aannemen van een opdracht is het handig om te weten waar de marges zitten". Het bedrijf laten groeien kan heel snel gaan. Dan is het volgens Mayert prettig als je met software werkt en processen hebt ingericht, waar je je werknemers alleen nog maar aan toe hoeft te voegen. Dit werkt sneller dan dat je 10 man personeel moet bewegen om hun werkwijze te veranderen. Dus als je processen en automatisering staan als een huis, ben je goed voorbereid om te groeien!.

Bij het aannemen van een opdracht is het handig om te weten waar de marges zitten.
Download klantverhaal

Wilt u meer weten over onze producten?

kraan background menu element