Branches

Kraan ontwikkelt oplossingen voor de volgende branches:

Icon bouwbedrijven | kraan

Bouwbedrijven

Bouw- en Aannemersbedrijven

Al meer dan 50 jaar is Kraan de softwareleverancier voor kleine, midden- en grote bouwbedrijven. De medewerkers van Kraan komen veelal uit de bouwsector en zijn bekend met gehele bedrijfsproces. Deze proceskennis heeft Kraan, samen met haar klanten, vertaald in haar huidige bedrijfssoftware.

U wilt meer overzicht en controle. Overal rouleren losse Excelsheets, afdelingen werken elk met hun eigen systemen, data wordt slecht onderhouden en kennis wordt niet met elkaar gedeeld. Wat zorgt voor veel dubbele en vooral handmatige handelingen. Met Kraan bouwsoftware houdt u grip op uw bedrijfsproces, zodat u weer kunt focussen op wat het belangrijkste is, namelijk bouwen!

Icon calculatiebureaus | kraan

Calculatiebureaus

Calculatiebureaus

Kraan staat al jaren bekend om haar ijzersterke calculatiesoftware. Van traditioneel calculeren tot 3D BIM-integratie. De calculatiesoftware behoort tot de top  calculatieprogramma’s in Nederland.

Kraan biedt op verschillende niveaus van calculeren een oplossing. Of het nu gaat om het calculeren van een verbouwing, om een serie nieuwbouwwoningen of om een calculatie opgebouwd vanuit een 3D BIM-model, met de Kraan calculatiemodules heeft u altijd een passende oplossing.

Door het Calculatie Uitwissel Formaat (.CUF) kunnen uw opdrachtgevers de calculatie gemakkelijk inlezen en kunt u sneller samenwerken in deze aantrekkende markt.

Icon service & onderhoud bedrijven | kraan

Service & Onderhoud

Service & Onderhoud bedrijven

U merkt dat u als onderhoudsbedrijf of service-afdeling veel tijd verliest aan administratieve rompslomp, het corrigeren van fouten en te veel handmatige handelingen. Door de kortstondige klussen, opdrachten, bijkomende werkbonnen en administratie verliest u veel kostbare tijd en worden helaas meer fouten gemaakt dan u lief is. Tegelijkertijd wil uw opdrachtgever inzicht in uw werkzaamheden en wil de bewoner dat de klus snel klaar is.

U wordt steeds vaker afgerekend op de tevredenheid van de bewoner. Tegelijkertijd wil de opdrachtgever realtime meekijken en vraagt om accurate rapportages over doorlooptijden. Niet alleen van u maar ook uw onderaannemers.

U maakt deel uit van de keten, want ketenintegratie is aan de orde van de dag. U bent er klaar voor als uw opdrachtgever(s) de totale gegevensverwerking elektronisch/ digitaal wil/willen doen door standaarden als bijvoorbeeld Ketenstandaard Bouw & Installatie.

Renovatie
De afgelopen jaren heeft Kraan in samenspraak met een aantal van haar klanten een uniek product ontwikkeld voor mutatieonderhoud en grote renovatieprojecten. Goede voorbeelden van grote renovatieprojecten zijn de ‘Nul-op-de-meter’ projecten en ‘De Stroomversnelling’. Er is geen vergelijkbaar product op de markt verkrijgbaar, mede door het renovatieportaal.

kraan background menu element