Rajendre Roepers

Accountmanager

Wilt u vrijblijvend kennismaken?
BIM 5d integratie | nCalc | kraan

BIM calculatie

Dankzij de meer dan 50 jaar ervaring die wij inmiddels met het ontwikkelen van calculatieprogramma’s hebben, behoort onze software tot de top van Nederland. Onze mensen werken continu aan het verbeteren van de KRAAN calculatiesoftware om zo te kunnen blijven voorzien in de behoeften van onze klanten.

Daarom hebben wij nCalc ontwikkeld, een nieuwe generatie software die ‘het nieuwe calculeren’ mogelijk maakt. Wij kunnen u KRAAN nCalc als losse module leveren, maar ook als onderdeel van een bouwsoftware totaalpakket. In een totaalpakket kunnen meerdere van onze modules gecombineerd worden. Wij kijken graag samen met u wat voor u de meest geschikte combinatie is.

Wilt u weten wat parametrisch calculeren is? Bekijk dan onze 3-delige miniserie!

Rajendre Roepers

Accountmanager

Wilt u vrijblijvend kennismaken?
BIM 5d software | kraan
Belangrijke eigenschappen:

Snel en nauwkeurig calculeren op basis van kengetallen

Recepten met een ‘onbeperkt’ aantal eigenschappen

Zelf te bepalen invoervalidatie

Meervoudig kunnen toepassen van bijv. productmiddelen

Leg uw calculatiekennis vast in recepten

Ontdek BIM nCalc van KRAAN

Wat is nCalc?

Doordat het verloop in de bouwsector hoog is, er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de diensten van zzp’ers en er bovendien vaak geen tijd is om de kostenbibliotheek bij te werken, gaat er helaas een hoop kennis binnen bouwbedrijven verloren. Wij hebben nCalc ontwikkeld om u de mogelijkheid te geven om uiterst waardevolle calculatiekennis te kunnen waarborgen binnen recepten. Dit werkt aan de hand van eigenschappen die gebruikt kunnen worden binnen formules. De calculator kan vervolgens op basis van de eigenschappen eenvoudig bepalen hoe de prijs van een element is opgebouwd.

Het voordeel van deze manier van werken is dat het beheer van uw kostenbibliotheek veel makkelijker en goedkoper wordt. Voor een funderingsbalk hoeft u bijvoorbeeld nog maar één recept in uw kostenbibliotheek op te nemen, waarmee vervolgens afhankelijk van de afmetingen van de balk de kosten berekend kunnen worden. Vroeger zou iedere funderingsbalk met een specifieke afmeting apart in de kostenbibliotheek opgenomen zijn.

BIM-Integratie

Omdat veel van onze klanten niet meer zonder BIM kunnen, hebben wij nCalc zodanig ingericht dat het mogelijk is om maatgegevens uit een 3D BIM-model te koppelen aan de eigenschappen van een recept. Dit maakt het voor u mogelijk om een begroting op eenvoudige wijze te genereren aan de hand van een 3D BIM-model. Waardoor het uittrekwerk aanzienlijk wordt verkort.

BIM 5D software

BIM calculatie wordt ook wel de 5de dimensie genoemd. Na 3D moduleren volgt 4D planning en vervolgens het kostenaspect van een gebouw 5D BIM. Een voordeel van BIM 5D calculeren is dat de juiste hoeveelheden worden toegepast bij het inkopen van materialen gedurende de werkvoorbereiding. 6D BIM heeft alles te maken met het duurzaamheidsaspect en bij 7D wordt het BIM model gekoppeld aan MJOP. Door vroeg in het bouwproces te kijken naar beheer en onderhoud kunnen kosten deze geminimaliseerd worden.

Meer informatie de BIM 5d software van KRAAN

Wij kunnen u KRAAN nCalc als losse module leveren, maar ook als onderdeel van een bouwsoftware totaalpakket. In een totaalpakket kunnen meerdere van onze modules gecombineerd worden. Wij kijken graag samen met u wat voor u de meest geschikte combinatie is.

Heeft u vragen over het (BIM) calculatieprogramma nCalc? Of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van onze calculatiesoftware voor de bouw? Download dan nu de productflyer of neem vrijblijvend contact met ons op. Dit laatste kan via het contactformulier op onze website of telefonisch via 010 - 28 66 666.Wilt u meer weten over KRAAN BIM calculatie?

kraan background menu element