Bouwen zit in ons bloed


In het pand waar v.d. Tempel in 1999 is ingetrokken heb je vanuit de bovenste verdieping mooi uitzicht op de Nieuwe Maas. Hans van Brakel, die sinds 2002 directeur is van het aannemersbedrijf, vertelt: ‘In 1901 zijn we begonnen in het centrum van Schiedam, maar we zijn hier uitgegroeid’. ‘Het pand hebben we uiteraard zelf gebouwd’, laat Van Brakel met enige trots weten.

Goed inzicht in projecten

Met een team van zo’n 45 man verbouwen ze bedrijfspanden, zorgen ze voor herstel na schade via verzekeringsmaatschappijen, transformeren ze kantoren in woningen en een voormalige timmerfabriek tot een bijzonder kantoorpand. En om dat alles in goede banen de leiden, heb je een softwarepartij nodig waarin je vertrouwen hebt. Van Brakel: ‘Bouwbedrijven hebben over het algemeen scherpe marges en nemen grote risico’s. Dan is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in hoe het met een project loopt en wat de status is van de financiën’.

Met scherpe marges en grote risico’s is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in hoe het met een project loopt en wat de status is van de financiën.
Doordat er nu duidelijk naar de klant is gecommuniceerd wat er is afgesproken, verminder je de kans op die discussie.

27 jaar KRAAN

Het bouwbedrijf werkt al lang met KRAAN. Zo’n 27 jaar geleden begonnen ze met de calculatie en de financiële administratie, daarna werd de functionaliteit voor service & onderhoud toegevoegd. Vorig jaar is er ook een koppeling ontwikkeld tussen v.d. Tempel en verzekeringsmaatschappij Achmea. Ze zijn een vaste aannemer voor schadeherstel van verzekeringsmaatschappijen, waar Achmea de grootste opdrachtgever is. Bert Regeling, verantwoordelijk voor het verwerken van alle opdrachten vertelt: ‘Wekelijks komen hier veel opdrachten uit voort. Voordat de koppeling bestond, moesten deze opdrachten handmatig worden ingevoerd. Nu komen opdrachten direct in KRAAN terecht’.

Hans_en_Bert
Met de mobiele werkbon kunnen wij goed vastleggen wat er is besproken en afgesproken. Hiermee kunnen we ook weer heel duidelijk de klant informeren.

Mobiele Werkbon

Ook hebben ze de stap gemaakt om de buitendienst te digitaliseren door middel van de mobiele werkbon. Volgens Van Brakel een belangrijk instrument voor duidelijke communicatie: ‘Met de mobiele werkbon kunnen wij goed vastleggen wat er is besproken en afgesproken. Hiermee kunnen we ook weer heel duidelijk de klant informeren. Voorheen ontstond er nog regelmatig een discussie op locatie op het moment dat een schilder aan de slag gaat. Doordat er nu duidelijk naar de klant is gecommuniceerd wat er is afgesproken, verminder je de kans op die discussie’. Het aannemersbedrijf ziet dat de markt en de wensen blijven veranderen. Van Brakel: ‘Wij zien onszelf niet als voorlopers als het gaat om automatiseren, maar zijn er wel veel mee bezig. Een nieuwe marketingstrategie moet gaan laten zien wat we kunnen’. Ze willen iets uitstralen naar de klant, en hier kunnen (nieuwe) functionaliteiten bij helpen. Er zijn nog genoeg wensen. Wensen die ze bij Kraan neerleggen en waar mogelijk zoekt Kraan samen met hen naar oplossingen.

Download klantverhaal
Met de mobiele werkbon kunnen wij goed vastleggen wat er is besproken en afgesproken. Hiermee kunnen we ook weer heel duidelijk de klant informeren.

Wilt u meer weten over onze producten?

kraan background menu element