Een bouwvrouw met een helder doel


Houben is zo’n 4 jaar geleden begonnen met de software van Kraan. Het bedrijf groeide en merkte dat ze de stap moesten nemen om deze groei te ondersteunen en processen strakker in te richten. Door de overstap maakten papieren werkbonnen plaats voor tablets, worden foutieve facturen eruit gepikt en zorgt een koppeling tussen Houben en woningcorporaties voor een betere werkwijze en beter resultaat. Bianca Sanders-Houben die samen met John Houben en Gerard Houben aan het roer van een succesvol onderhoud en renovatie bedrijf staat verteld wat deze keuze voor het bedrijf betekende, maar ook voor haar persoonlijk.

Bianca is zogezegd opvallend in de bouw. Een vrouw die een aannemingsbedrijf runt, dan moet je stevig in je schoenen staan en niks wijs laten maken. Vrouw zijn in de bouw heeft zijn voor en tegens. “Een groot voordeel als vrouw in de bouw is dat als je iets niet weet, de mannen altijd bereid zijn om het uit te leggen”. Bianca, John en Gerard hebben een goede balans en vullen elkaar goed aan. “Zij buiten en ik binnen”, aldus Bianca. Ze gaat verder: “Als ik bouwkundige kennis nodig heb, neem ik hier iemand voor mee”. Bianca heeft geen bouwachtergrond: “Ik heb Parfumerie gestudeerd, met de ambitie om een eigen parfumeriezaak te beginnen. Dat liep alleen even anders. Mijn vader had iemand nodig voor het aannemen van de telefoon en vroeg of ik hem hiermee kon helpen. Na verloop van tijd ben ik de boel op orde gaan stellen en ben ik in het bedrijf mee gaan draaien. Hierdoor weet ik ook wat er precies speelt door het hele bedrijf heen”.

Het mooie van de software van Kraan is dat je kunt schalen naar waar je als bedrijf aan toe bent.

Vrouw zijn in de bouw heeft zijn voor en tegens. “Een groot voordeel als vrouw in de bouw is dat als je iets niet weet, de mannen altijd bereid zijn om het uit te leggen”. Bianca, John en Gerard hebben een goede balans en vullen elkaar goed aan. “Zij buiten en ik binnen”, aldus Bianca. Ze gaat verder: “Als ik bouwkundige kennis nodig heb, neem ik hier iemand voor mee”. Bianca heeft geen bouwachtergrond: “Ik heb Parfumerie gestudeerd, met de ambitie om een eigen parfumeriezaak te beginnen. Dat liep alleen even anders. Mijn vader had iemand nodig voor het aannemen van de telefoon en vroeg of ik hem hiermee kon helpen. Na verloop van tijd ben ik de boel op orde gaan stellen en ben ik in het bedrijf mee gaan draaien. Hierdoor weet ik ook wat er precies speelt door het hele bedrijf heen”.

Klaar zijn voor de toekomst

Bianca Sanders-Houben is iemand met een doel en is altijd op zoek naar manieren om dit te bereiken. Hier was de overstap naar Kraan dan ook echt heel belangrijk. Er moest meer structuur in, dus er is ook gereorganiseerd. “Dat is voor veel mensen, inclusief mijzelf, best een lastige tijd geweest”, aldus Bianca. “Processen moesten strakker worden ingericht en worden geautomatiseerd. Automatiseren is best spannend, maar belangrijk als je wilt groeien en stappen vooruit wilt maken. Dit heeft het afgelopen jaar geresulteerd in een groei van 55%”.

Door innovatie lopen ze voor op hun concurrenten in de regio. Daarbij maakt Houben ook gebruik van de software van een belangrijke partner van Kraan, Connect-It van ViaData Automatisering. Bianca: “Voor een nieuwe opdracht zijn we heel snel overgestapt naar een werkwijze waar de monteurs werken met tablets. Een grote wens van de opdrachtgever. Dit hebben we uitgetest bij één van onze monteurs die dit heel spannend vond. De gedachte was, als het hém lukt, dan kan iedereen het. De software op de tablets is zo gebruiksvriendelijk, de handelingen spreken voor zich. Hij had dit heel snel onder de knie en eenmaal enthousiast, zijn ook alle andere monteurs overgestapt”.

houben-klantverhaal
kraan-klantverhaal-houben

Management rapportages

Doordat de monteurs van Houben nu allemaal met tablets werken kunnen valt alles te volgen. Alle gegevens komen automatisch in het systeem. Van foto’s, een klantonderzoek, een formulier dat ze moeten invullen tot een handtekening van een bewoner. Wat Bianca ook belangrijk vindt: “We kunnen de opdrachtgevers hierdoor van alle gegevens voorzien. Met management rapportages kunnen we heel goed laten zien wat de status is van alle meldingen die zijn binnen gekomen en wat er voor is gedaan. Met 6000 en 8000 opdrachten per jaar bespaart dit veel papier. Ook bleven werkbonnen nog wel eens in de bus liggen of raakten kwijt. Fouten worden teruggebracht en er wordt tijd bespaard, doordat we niet handmatig de bonnen hoeven over te typen in het systeem”.

Workflow

De facturen van Houben gaan nu ook allemaal automatisch door het bedrijf heen. De medewerkers die de opdracht hebben gegeven kunnen de factuur controleren, die dan pas worden terug gestuurd naar de administratie voor betaling. Hier worden ook foutieve facturen uitgepikt, die er in het verleden nog wel eens doorheen glipten. Dit bespaart geld.

Met management rapportages kunnen we heel goed laten zien wat de status is van alle meldingen die zijn binnen gekomen en wat er voor is gedaan.
kraan-klantverhaal-houben

Kostenbewaking

Houben is klaar voor de volgende stap. Bianca: “Het mooie van de software van Kraan is dat je kunt schalen naar waar je als bedrijf aan toe bent. Nu willen we service & onderhoud en grotere projecten gaan splitsen. Service & onderhoud zal specifiek zijn voor alle onderhoudsopdrachten en projecten voor de mutatiewoningen en de projectmatige werkzaamheden. Hierdoor kunnen we nog beter de kosten bewaken.

Woningcorporaties zien dat het wél kan

Er is voor Houben en Wonen Wittem, een kleine woningcorporatie, een koppeling tussen hun digitale systemen gerealiseerd, waardoor onderhoudsopdrachten direct bij Houben terecht komen. Samen met Wonen Wittem zijn ze gaan kijken hoe dit ingericht kon worden, zodat zij toch kunnen blijven sturen en monitoren. De huurders bellen naar het telefoonnummer van Wonen Wittem en krijgen een deskundige medewerker van Houben aan de lijn. De deskundige medewerker van Houben voert alle gegevens door in het daarvoor ontwikkelde digitale portaal, waarna er direct een afspraak met de huurder kan worden gemaakt. Gelijktijdig worden deze gegevens automatisch ook in het NCCW-systeem van Wonen Wittem en in de KRAAN software van Houben opgenomen. Wonen Wittem kan de voortgang volgen en is hierdoor altijd op de hoogte van de actuele status van de onderhoudsverzoeken. Bianca: “Ik ben ontzettend blij en trots dat Wonen Wittem, toch een relatief kleine woningcorporatie, de stap heeft durven nemen om dit met ons te realiseren. Er is nu ook veel belangstelling vanuit andere woningcorporaties, die nu zien dat het wél kan”.

Download klantverhaal
Bianca-houben-klantverhaal

Wilt u meer weten over onze producten?

kraan background menu element